Teaterverksamhet

Teatergruppen, som till en början hörde till Ingå Arbetarinstitut, som det då hette, var en mycket aktiv sammanslutning. De första åren övade man in två teaterstycken i året och den allra första pjäsen var “Den glada revyn” som gavs på Ingå Hembygdsgård.
DUF medlemmar har spelat med i bl.a. pjäser på Raseborg, och i flera filmer med både tal och statistroller, likaså i en film kring Kryddhultagänget år 1977. Degerby Uf medverkade i “Ingåkavalkaden” 1986 i samband med Ingå kommuns 650 –årsjubileum.
Minifolkdans
En verksamhet inom DUF som från början rönte mycket mer intresse än man hade väntat, var minifolkdansen. 1973 startade folkdansundervisning för 7 15 åringar; vid första samlingen anmälde sig 32 stycken! DUF var en av de första som tog upp den verksamheten på sitt program och intresset höll i sej i 20 år.
2000 talkotimmar för Furuborg
Den stora renoveringen och tillbyggnaden på föreningshuset påbörjades 1975. Bland annat rappning av ytterväggar, installation av centralvärme, isolering av mellantak och målningsarbeten skulle utföras, och en tillbyggnad för sanitära utrymmen skulle uppföras. Mycket av det här gjordes som talkoarbete och den 28.11.1976 var det dags att fira “nybygget”.
Revy
“I grefvens tid”, som hade premiär på påsken 1977 var samtidigt den första revyn i hela västnyland och blev omedelbart succé! Några inom föreningen hade ju tidigare sysslat med amatörteater, men de flesta hade aldrig stått på en scen förr. Ändå var hela 27 personer med i den första revyn.
Hittills har 18 revyer sett dagens ljus inom DUF. Se närmare här.